Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Aqua Comms Appointed System Operator of New Undersea Cable Traversing the North Atlantic 3
Historisk: 7.000 kilometer fiber optiks kabel skal forbinde den amerikanske østkyst med Nordeuropa – og går i land i Esbjerg! Det er der et meget stort potentiale i.

Der er et kæmpe potentiale for Esbjerg i, at der nu bliver trukket en undersøisk dataforbindelse fra New Jersey på den amerikanske østkyst til Esbjerg på Danmarks vestkyst.

Kabelprojektet ’Havfrue’ etableres af virksomheden Aqua Comms og et konsortium, som blandt andre inkluderer it-sværvægterne fra Google og Facebook. ’Havfrue’ forbinder USA med det hurtigt voksende nordeuropæiske datamarked, og vil fra 2020 gøre det muligt at sende 108 terabits pr. sekund på tværs af Atlanten. Aqua Comms investeringer i nye fiberoptiske kabler omfatter ligeledes også nye dataforbindelser mellem UK og Esbjerg.

De nye direkte dataforbindelser vil ifølge Aqua Comms fordoble den nuværende datakapacitet mellem USA og Danmark, og landgangen i Esbjerg kan ikke overvurderes, siger Tom Nielsen, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling:

”De nye transatlantiske fiber forbindelser kan blive Esbjergs næste erhvervseventyr”, fordi Esbjerg med de nye internationale dataforbindelser bliver Nordeuropa’s centrum inden for fremtidens infrastruktur siger Tom L. Nielsen.

Muligheder i Esbjerg
Det er et stigende behov for stabilt såkaldt hyperskala-kapacitet og stærke data-forbindelser, der er baggrunden for de undersøiske fiberoptiske kabler. Her er Nordeuropa særligt interessant, fordi vi er meget langt fremme med at omfavne den digitale økonomi.

Ud over ’Havfrue’ etablerer Aqua Comms også ’Celtic-Connect-2’ som er en direkte forbindelse fra Esbjerg til Irland over U.K., Steen Hommel, direktør i Eksportrådets Invest in Denmark, glæder sig:

”Det er en fantastisk tilføjelse til Danmarks internet-infrastruktur, som vil gavne forbrugere og virksomheder. Samtidig cementerer landgangen af den ypperste fiberteknologi på den jyske vestkyst både Danmarks forbindelse til Nordamerika og styrker mulighederne for digital vækst for danske virksomheder og udenlandske investorer”, siger Steen Hommel.

Det synspunkt deler Esbjerg Erhvervsudvikling, som i tæt samarbejde med Invest in Denmark har arbejdet målrettet på at sikre, at ’Havfrue’ gik i land i Danmark og placere Esbjerg som det optimale sted:

”Der er i dag stort fokus på Danmark også med de investeringer Apple, Google og Facebook har foretaget i Jylland og på Fyn”, siger Tom L. Nielsen.

”Nu skal vi sørge for at udnytte de muligheder, det bringer! Vi arbejder derfor målrettet på at Esbjerg bliver et attraktivt co-location datacenter område, siger Karsten Rieder, erhvervschef hos Esbjerg Erhvervsudvikling.

FAKTA: Hvorfor Danmark?
Det er blandt andet Danmarks stabile elforsyning, høje andel af vedvarende energi, veluddannede arbejdskraft og i øvrigt stabile infrastruktur og samfundsforhold, som er årsagen til, at vi er relevant for datagiganterne som centrum for deres aktiviteter. Samtidig er vores kølige klima med til at reducere kølingsbehovet på datacentrene, som desuden kan sende datacentrenes overskudsvarme ud i et velfungerende fjernvarmenet.

For yderligere information:
Karsten Rieder, erhvervschef: Mobil: 9395 0075 / kar@eeu.dk

Tom L. Nielsen, direktør: Mobil 2166 2474 / tln@eeu.dk