Offshore heli edit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Scale-Up Denmark Offshore får den danske offshoreindustri et innovationsløft, og vi opdyrker en vigtig underskov af små virksomheder fuld af talent og iderigdom. Mange af dem er nye på offshore området.

Verdens første acceleratorforløb for offshoreindustrien – Scale-Up Denmark Offshore – har fået en rigtig god start i 2017. Store, etablerede danske virksomheder i offshorebranchen bakker op om den udvikling, kreativitet og innovation, som de mindre start-ups bringer til offshoresektoren.

Acceleratoren er iværksat i et tæt partnerskab mellem Offshorenergy.dk, Esbjerg Erhvervsudvikling, Business Region Esbjerg og SE Next Step.

De strategiske samarbejder mellem den etablerede offshore industri og de nye scale-ups er helt afgørende for, at vi kan løfte vores ambition med Scale-Up Denmark Offshore. Ambitionen er at få skabt rammerne om en ny kultur, hvor de store virksomheder får tilført innovationskraft og nye teknologier, mens små får en affyringsrampe og markedsadgang. Hele offshoreindustrien tilføres nye vækstvirksomheder og indarbejder den innovation, der er afgørende for at sikre en stærk og konkurrencedygtig dansk offshorebranche de næste mange år frem.

Det strategiske samarbejde mellem corporate og start-up sker nemlig ikke af sig selv – endnu! De større, etablerede virksomheder fortjener derfor fuld kredit og respekt for deres engagement i Scale-Up Denmark Offshore og for at udvise forståelse for, at aktiv deltagelse og engagement er forudsætningen for at skabe den underskov af spændende, innovative samarbejdspartnere, som kan bidrage til hele branchens udvikling.

Den gode nyhed er, at vi kan se, det virker! En række tunge erhvervsfolk har været aktive i acceleratorens udvælgelseskomité, som har kvalificeret screeningen af virksomheder til acceleratoren for at sikre, at virksomhederne i programmet arbejder med løsninger, som branchen søger. Og virksomheder som f.eks. Semco Maritime, Blue Water Shipping, Maersk Oil, Siemens Wind Power og Niels Winther Shipping er mentorer og tilknyttet de unge virksomheder på forskellig vis. Det er sådan, vi sikrer, at stærke ideer udvikles til vækstvirksomheder i offshoreklyngen!

Invester i de vilde nye! Kom til investor day i juni

De gode ideer i Scale-Up Denmark Offshore kan blive til rigtig gode forretninger.

Det kan man blandt andet få indblik i på Danmarks første Offshore Investor Day d. 22. juni, hvor nogle de skarpeste og mest innovative virksomheder prøver deres forretningsmodel af for potentielle investorer. Vær med!


På vegne af Danmarks offshoreklynge og erhvervslivet i Esbjerg,

 

Glenda NapierCEO,

Offshoreenergy.dk 

Karsten Rieder Erhvervschef,

Esbjerg Erhvervsudvikling