Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

bulk spadestik

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, bestyrelsesformand i Bulk Infrastructure Peder Nærbø (i midten) og erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg. Fotoet er taget af Esbjerg Kommune.

 

En af de førende udbydere af digital infrastruktur i Norden, Bulk Infrastructure, tog i dag det første spadestik til virksomhedens nye topmoderne datacenter i Esbjerg. Byggeriet varsler begyndelsen på en ny it-klynge i Esbjerg, fordi flere internationale fiberforbindelser kobler Esbjerg-området sammen med store IT knudepunkter.

Bulk Infrastructure AS har købt en grund på 4,5 hektar i Esbjerg, hvor der nu etableres et 18 MW stort skalerbart såkaldt ”carrier neutral co-location” datacenter. Det betyder, at virksomheden sælger data-kapacitet til andre virksomheder, som også har frihed til at vælge internetudbyder. Bulk Infrastructure er også en del af det konsortium, som etablerer den transatlantiske fiberforbindelse, Havfrue-kablet, der går i land nord for Esbjerg. Ifølge Bulk bliver centret i Esbjerg et centralt udgangspunktet for deres tilstedeværelse i Danmark og i Norden.

”Vi ser frem til at udbygge vores tilstedeværelse i Danmark, først med undersøiske fiberkabler og nu med et nybygget datacenter. Dermed udbygges netværket og kapaciteten til Esbjerg, hvilket skaber en naturlig indgang til Bulk's store nordiske bæredygtige og omkostningseffektive digital infrastruktur. Placeringen i Esbjerg er perfekt i forhold til at etablere et neutralt digitalt knudepunkt i Danmark, og det vil komme vores danske så vel som internationale kunder til gode”, siger Peder Nærbø, bestyrelsesformand og ejer af det norske selskab Bulk Infrastructure AS.

Borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen glæder sig over at byde Bulk Infrastructure velkommen til Danmark og til Esbjerg.

”Vi har sat os et mål om at blive et digitalt knudepunkt med Havfrue-kablets ankomst, og med dagens spadestik forventer jeg, at vi tager hul på et nyt erhvervseventyr i Esbjerg. Bulk Infrastructure har valgt en placering i et af Esbjergs industriområder, Kjersing, og hele området har stor potentiale fordi det egner sig ekstremt godt til datacentre, og heldigvis er der plads til flere. Samarbejdet med Bulk Infrastructure har været intensivt og meget konstruktivt, og vi er godt rustet til netop at servicere denne type virksomheder”, siger Jesper Frost Rasmussen.

Bulk ejer flere datacentre i Norge, og byggeriet i Esbjerg er første gang, at virksomheden etablerer et datacenter udenfor Norges grænser. Det nye datacenter i Esbjerg skal stå færdig i november 2019.
Erhvervschef Karsten Rieder fra Business Esbjerg deler borgmesterens glæde over at firma med netop Bulk Infrastructures profil nu slår sig ned i Esbjerg.

”Vores strategi om at tiltrække denne type datacentre må siges at se ud til at lykkedes. Dette kan meget vel være begyndelsen til at Esbjerg udvikler sig som Nordeuropas vigtigste digitale knudepunkt. Der er ingen tvivl om, at når en markedsleder som Bulk vælger Esbjerg, så vil det føre til endnu flere henvendelser fra virksomheder, som investerer i digital infrastruktur”, siger Karsten Rieder.

Alle parter roser samarbejdet omkring etableringen.

”Vi er imponerede over de lokale kompetencer, som er til rådighed her, og ikke mindst den fremragende støtte fra Esbjerg Kommune, Business Esbjerg og Invest in Denmark, slutter Peder Nærbø

Kontakt:

Peder Nærbø, ejer og bestyrelsesformand, Bulk Infrastructure: Mobil: +4791377794 / pn@bulk.no

Jesper Frost Rasmussen, borgmester Esbjerg Kommune: Mobile: +45 27 24 18 00/ jesra@esbjergkommune.dk

Karsten Rieder, erhvervschef i Business Esbjerg: Mobil: +45 9395 0075 / kar@businessesbjerg.com