Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Til nyhed hp PIA ejerlederFor ejerleder Pia Koch gjorde ’ejerskab’ hende ikke til chef. Men det blev hun.

Efter 7 år som medejer af Fysioterapeuterne Esbjerg blev Pia Koch eneejer af virksomheden i 2013.

Men trods ejerskabet lod rollen som chef vente på sig.

”Jeg havde ikke lært meget om ledelse, mens jeg var medejer. Jeg havde stået for det praktiske med administration, løn og den slags, og da jeg stod med ansvaret selv, var det heller ikke chefrollen, der fyldte mest”, siger hun.

Det ændrede sig, da hun blev en del af Esbjerg Erhvervsudviklings ejerledernetværk.

Netværket har fokus på lederansvaret og skal gennem gensidig sparring med andre ejerledere være med til at hjælpe ejerlederen fra at eje til at lede.

”I netværket kan vi drøfte de ting, vi bakser med i virksomheden. Noget af det, jeg bøvlede med, var eksempelvis et par medarbejdere, som jeg ikke kunne flytte derhen, hvor jeg ønskede dem. Det nævnte jeg på et netværksmøde – og så gik det ellers stærkt”, siger Pia Koch.


Meget til fælles

Kollegerne i netværket gjorde det klart for Pia Koch, at hun havde ret – og pligt – til at bestemme.

”Da jeg tog en alvorlig snak med en af de pågældende medarbejdere, havde jeg en klar fornemmelse af at have mit netværk i ryggen. Det styrkede mig og gav mig en pondus, der gjorde en forskel”, siger Pia Koch.

”Jeg bliver fagligt styrket i min ledelse af at kunne vende mine udfordringer med andre ejerledere. Vi er en meget forskellig flok og bredt funderet på brancher, men der er mange ledelsesudfordringer, vi er fælles om. Vi har de samme beslutninger i forhold til medarbejdere, markedsføring, generationsskifte og så videre. Der er meget god sparring at hente, selv om vi er i forskellige erhverv”, siger hun.

Netværket har bidraget til at få Pia Koch til at finde lederen i sig selv. Samme sted fandt hun også en sparringspartner, de andre værdsætter:

”Det har været en øjenåbner at opdage, at de andre i netværket faktisk mener, mit synspunkt er noget værd for dem. Jeg er blandt andet i netværk med en skiltemaler, en bilsælger, en svejser og en vinduespudser. At jeg også kan bidrage med noget til deres virksomhed, kom bag på mig – men det kan jeg”, siger Pia Koch.

 

Vækst i virksomheden

Med en tydelig leder har Fysioterapeuterne Esbjerg også oplevet vækst. I dag er virksomheden udviklet fra to chefer og en medarbejder, da hun overtog, til seks medarbejdere og en – meget mere tydelig – chef.

”Det har været godt for mig at blive udfordret også på mine ambitioner. Jeg blev tidligt spurgt til mine vækstambitioner med virksomheden, og jeg svarede, at jeg skam ikke var der for vækst men for at få styr på nogle ting. Det blev ikke godtaget! Så måtte jeg jo formulere, hvad planen var – og det holder de andre i netværket mig op på”, siger Pia Koch.

Ejerledernetværksforløbet er for længst afsluttet, men netværket består. Hver 2.-3. måned er netværket samlet til møde i to timer over fælles morgenbrød.

”Jeg ser det som faglig sparring og en investering i at pleje mig og min forretning. Og det er tid, der er godt givet ud”, siger Pia Koch.

 

Vil du med?

Vi kører et nyt ejerlederforløb med opstart i februar måned. Læs program mm. her.