maskinsikkerhed nyhed

Konsekvenserne ved manglende maskinsikkerhed er uoverskuelige, og hvem har ansvaret når maskiner købes, sælges, leases, serviceres eller renoveres?

Hvert år investeres der mia. af kroner i nye maskiner og ny teknologi. Investeringer er afgørende for virksomhedernes produktivitet og konkurrenceevne.

Sammen med investeringerne følger nye sikkerheds- og vedligeholdelsesprocedurer. Som regel er der stor fokus på investeringssituationen.

Der bliver lavet udførlige kravspecifikationer til leverandørerne og omhyggelige beregninger over hvilke investeringer der vil være de bedste for virksomheden.

Når første investeringen er foretaget og maskinen leveret vil der være nye regler for CE - mærkning, overholdelse af maskindirektivet og diverse ISO standarder.

Det er vigtigt at virksomheden får indarbejdet disse nye krav de daglige procedurer. Hvis ikke det sker kan maskinsikkerhed pludselig blive det vigtigste i verden når uheldet er ude. Her er et lille eksempel fra den virkelige verden:

På en fabrik i Frankrig produceres der 24/7. En nat går en maskine i stå, og virksomhedens elektriker skifter en reservedel uden at orientere virksomheden om at reservedelen ikke er af en godkendt type.

Reservedelen bliver siddende i maskinen. 2 år senere sker der en arbejdsulykke med dødelig udgang ved maskinen, og årsagen kan nemt spores til den omtalte reservedel.

Et desværre godt eksempel på konsekvensen af manglende overholdelse af maskindirektivet.

Overholdelse af sikkerheds- og vedligeholdelsesprocedurer er derfor en bunden opgave for alle med produktionsansvar, og derfor afholder Esbjerg Erhvervsudvikling et arrangement den 15 marts 2018.
Her har vi fået Danmarks førende ekspert på området til at komme og holde et oplæg.

Kom og hør direktør Per Juul, fra PJ funktionssikre maskiner om hvornår du og din virksomhed har ansvaret for sikkerheden ved virksomhedens maskiner.

Reglerne på området er reguleres i maskin-, anvendelses- og produktansvarsdirektivet plus en række internationale standarder.

Arrangementet er henvendt til ejerledere, direktører, fabrikschefer, produktionsansvarlige og reparatører. Tilmelding og mere info her