Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Hjemmeside artikel arbejdskraft

Virksomheder har svært ved at skaffe den arbejdskraft, som skal sikre væksten. Esbjerg Erhvervsudvikling sætter ind for at sikre den nødvendige arbejdskraft, ansporer til relevant efteruddannelse og kvalificerer folkeskoleelevens karrierevalg.

Ganske som i resten af landet er der i Esbjerg flere brancher af erhvervslivet, som er udfordret på at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

Lokalt er der fortsat mangel på højtuddannede specialister – særligt ingeniører er i høj kurs – hvor især industrien og bygge- og anlægssektoren mangler faglærte. Også flere af servicefagene mærker til problematikken.

Erhvervskonsulent Peter Hegelund fra Esbjerg Erhvervsudvikling oplever, at kommunens virksomheder udtrykker deres bekymring for situationen.

”Manglen på kvalificeret arbejdskraft er den største barriere for virksomhedernes vækst og udvikling”, siger han:

”Det kan betyde, at virksomhederne takker nej til opgaver. De vil ikke levere for sent eller trække større veksler på de folk, de allerede har. Det kan også betyde, at de ikke er opsøgende, fordi de ikke kan få den arbejdskraft, der skal udføre ordren”, siger Peter Hegelund.

Fælles kamp

I et tæt samarbejde med virksomheder, organisationer, skoler og andre aktører har Esbjerg Erhvervsudvikling etableret en målrettet indsats for at sikre den nødvendige arbejdskraft.

”Der er stor opbakning til at samarbejde på tværs om den fælles udfordring. Ikke bare fra virksomheder, skoler og jobcentre, men også fra nabokommunerne i Business Region Esbjerg”, understreger Karsten Rieder, erhvervschef hos Esbjerg Erhvervsudvikling.

Indsatserne favner bredt og omfatter eksempelvis direkte aktiviteter i den enkelte virksomhed, netværksmøder, messer, tilbud om efteruddannelse af medarbejdere og fastholdelse af studerende efter endt uddannelse.

Der er også tiltag målrettet et særligt behov eller målgruppe – eksempelvis projektet Fremtidens Arbejdskraft med fokus på kompetenceudvikling af medarbejdere og små og mellemstore virksomheder;
’Dit Karrierevalg’, hvor 8. klasser og deres forældre kan møde virksomheder, der ansætter erhvervsuddannede; og ’Karrieremesse Esbjerg’, hvor studerende, dimittender og jobskiftere møder lokale virksomheder.

”Vi har en lang række initiativer, som virksomhederne i Esbjerg kan nyde godt af. Vi markedsfører virksomhedernes ledige stillinger og områdets karrieremuligheder gennem ’EnergiMetropol Esbjerg’ for dem, som er uddannede – og vi arbejder gennem ’Studiebyen Esbjerg’ på at tiltrække og fastholde studerende og dyrke det gode studiemiljø, Esbjerg har.

Hertil kommer de 26 initiativer på erhvervsuddannelserne, som vi fokuserer på gennem det fælles ’Task Force-initiativ’”, siger Birgit Bech Jensen.

”Det er en kerneydelse for Esbjerg Erhvervsudvikling at afhjælpe de udfordringer, virksomhederne har – og lige nu er manglen på arbejdskraft den ubetinget største”, afslutter erhvervschef Karsten Rieder