Storkesøen 003 beskøret til nyhed

Drømmen om et liv som selvstændig har vist sig levedygtig ved Storkesøen i Ribe.

”Den første gang, vi kvalificerede os til en Gazelle, kom det helt bag på os.
Vi havde faktisk smidt brevet ud da vi troede, det var reklame. Anden gang kom det også bag på os, men vi blev naturligvis meget glade.
Vi har en lille forventning om, at vi får den igen i år”!

Knud Erik Chrestesen, en tredjedel af ejerskabet bag Storkesøen Fiske- og Familiepark i Ribe, er så småt begyndt at vænne sig til tanken om, at fiskesøen i udkanten af Ribe har fået succes.

Gazellen, som er dagbladet Børsens prestigefyldte bevis på, at det går fremad med omsætningen i virksomheden, er blot én synlig markør – en fremgang fra 17.000 overnatninger i 2016 til 20.000 i 2017 er en anden.

Fælles succes

Det lignede ellers ikke den store succes, da Knud Erik Chrestesen og hustruen Lise Agger sammen med kollegerne Anette og Søren Kirkegaard købte sig til en andel i Storkesøen i 2012.

”Søren og Lise stod oppe ved vejen og spejdede efter biler. Men der kom ikke nogen”, husker Anette Kirkegaard.

Det har de fået ændret på. I dag ejer Anette Kirkegaard, Lise Agger og Knud Erik Chrestesen hver en tredjedel af en virksomhed, som er forvandlet fra fiskesø med overnatning til turistattraktion med global tiltrækning.

Fra en virksomhed koncentreret om sæsonen for fiskeri i foråret og efteråret er Storkesøen i dag en helårsåben destination, hvor turister også gerne kommer uden fiskestang.

”På et tidspunkt skrev Booking.com til os, at de havde registreret 250 forgæves reservationer hos os. Så får man da mod på at udvide”, siger Lise Agger.

God støtte

Udvidelsen kommer i 2018, hvor nabogrundens cirka 5.000 kvadratmeter bliver føjet til.

Grunden er primært købt for at lave en pænere og større indkørsel – og så er der plads til at udleve de fremtidige planer med grunden, blandt andet flere udlejningsenheder.

Siden 2012 har ejerne af Storkesøen gjort god brug af sparring med Esbjerg Erhvervsudvikling.

”Vi har benyttet mange af de tilbud, der er i Esbjerg Erhvervsudvikling. Vi havde meget sparring med den daværende erhvervschef Kristian Bendix Drejer forud for købet, og han var med til at modne tanken”, siger Knud Erik Chrestesen.

Man har også været på kurser i markedsføring og benyttet kontakten til Esbjerg Erhvervsudvikling til at få en italienskkyndig i praktik, hvilket gav et godt boost på turister fra Italien og Spanien.

”Der er rigtig god hjælp at hente gennem Esbjerg Erhvervsudvikling. Det er op til os at tage imod den”, siger Lise Agger.