Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

universitetsprisen Julie AndreassenJulie Andreassen var i centrum som praktisk arrangør, da en delegation fra Esbjerg i oktober besøgte Total i Kuala Lumpur. Her ses hun med sin chef, Vice President Morten Hesselager Pedersen, der er ansvarlig for det store Tyra Redevelopment-projekt, og Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen.

Esbjerg-pigen Julie Andreassen tog en kandidat i kultursociologi i sin hjemby og er nu ansat i et af verdens største olieselskaber, Total, hvor hun arbejder med Tyra Redevelopment-projektet i Sydøstasien.

Julie Andreassen kendte intet til olie- og gasindustrien, da hun under sin kandidatuddannelse i kultursociologi på Syddansk Universitet i Esbjerg så et jobopslag om en personlig assistent til HR-chefen hos Maersk Oil på havnen. Hun fik jobbet som studentermedhjælper, kom vidt omkring og fik lov til at prøve mange forskellige ting i de første år, hun var tilknyttet HR.

Hendes store interesse er organisationskultur, og det lå lige for at lade kandidatspecialet handle om den store opgave, Maersk Oil stod over for inden for det felt. En spørgeskemaundersøgelse gav besvarelser fra 917 medarbejdere, 69 procent, og det blev suppleret med kvalitative interviews, inden 12-tallet var hjemme. Forandringsledelse i en stor privat virksomhed og kultursociologi formåede at spille sammen, og hendes resultater er siden blevet brugt i arbejdet med at forme den nye organisation.

”Det har været vigtigt for mig at vise, at man kan udrette noget med en såkaldt blød uddannelse, og at det kan give værdi for virksomheden. Jeg endte i reorganiseringsprojektet, som jeg skrev speciale om, og havde adgang til al data og relevant materiale”, siger Julie Andreassen, 26 år.

Derfor betyder prisen så meget
For sit kandidatspeciale, ”Unpacking ACT. A Sociological Research of Cultural and Organizationel Change in Maersk Oil DBU”, modtog hun i 2017 Esbjerg Universitetspris.

”Jeg har reflekteret over, hvorfor universitetsprisen er betydningsfuld for mig, og det var den af to grunde. Dels er prisen et fornemt symbol på at have udført et godt stykke arbejde, og dels fik jeg sammen med min fantastiske studievejleder, Gunnar Lind Haase Svendsen, vist, at vi sociologer kan skabe værdi, og at der er brug for os”, siger Julie Andreassen.

I modsætning til mange medstuderende formåede hun at bryde barrieren til det private erhvervsliv ned og blive ansat, først som studentermedhjælper under hele kandidatstudiet og dernæst som fast medarbejder.

”En sidegevinst ved universitetsprisen var, at det gav god medieomtale. Det blev delt offentligt, og jeg delte det selv på LinkedIn, så både internt i Maersk-organisation og rundt i byen vidste folk, hvem man var, og at mit arbejdsfelt ikke udelukkende behøvede at være inden for HR-området. Det gav selvtillid, at jeg nu have et bevis på at jeg kommer med en solid akademisk ballast, og jeg har været med til at bygge bro mellem organisation og sociologi”, siger Julie Andreassen.


Milliardprojektet er indledt
Julie er født i Hjerting, gik på Nordvangskolen og blev student fra Esbjerg Statsskole, inden hun tog en bachelor i markeds- og ledelsesantropologi på SDU i Odense. Den fortsatte vej på kandidatuddannelsen i Esbjerg var hun ikke i tvivl om. Hun ville gerne være metodisk stærk, hvilket sociologiuddannelsen medfører.

Da hun som færdiguddannet vendte tilbage til Maersk Oil, var det som rekrutteringspartner. Hendes opgave var at rekruttere medarbejdere til det store Tyra Redevelopment-projekt, genopbygningen af gasfeltet i Nordsøen for 21 milliarder kroner. Siden er hun fulgt med de nye medarbejdere til først Kuala Lumpur i Malaysia og snart den indonesiske ø, Batam. I mellemtiden er Tyra-genopbygningsprojektet i Sydøstasien overtaget af hendes nuværende arbejdsgiver, et af verdens største olieselskaber, Total, der har købt A.P. Møller – Mærsks olieforretning.

”Min opgave er nu at flytte ca. 30 medarbejdere og deres ægtefæller fra Kuala Lumpur til Batam. De har siden januar-februar arbejdet med projekteringen og skal nu rykke tættere på produktionen af procesmodulet til fremtidens Tyra. Vi har lige fejret, at den første plade stål er skåret, og en delegation med Esbjergs borgmester i spidsen har været forbi for at besøge os”, siger Julie Andreassen.


Læring i lyntempo
Hun har som Business Improvement Specialist foreløbig bundet sig til et år som udstationeret i først Kuala Lumpur og dernæst Batam. Hvad fremtiden derefter bringer, ved hun ikke, men hun er fascineret af den helt nye verden, hun er blevet en del af, og som er hovederhvervet i den by, hun er født i.

”Jeg har indtil nu arbejdet meget i supportfunktioner, men har fået et indblik i, hvor komplekst det hele er. Olie- og gasindustrien er simpelt hen så teknisk, og selv om jeg har været i den i tre år, lærer jeg masser af nyt hver dag. Især fordi jeg befinder mig så tæt på et stort byggeprojekt, som konstruktionen af Tyra Redevelopment jo er”, siger Julie Andreassen.

Siden sin egen tid som studentermedhjælper har hun med stor tilfredshed fulgt, at to sociologistuderende, en bachelor og en kandidat, har haft samme funktion i det danske hovedkvarter på Britanniavej i Esbjerg. Hun har været med til at bygge bro mellem to verdener.


Den 22. november overrækkes Esbjerg Universitetspris 2018. Se mere og tilmeld dig her: https://www.eeu.dk/arrangement/916-universitetsprisen-sat-kryds-i-kalenderen/.


Fakta om Esbjerg Universitetspris
Esbjerg Universitetspris uddeles til fremragende studerende ved Aalborg Universitet Esbjerg og Syddansk Universitet Esbjerg for at fremme erhvervsrettet forskning i innovation, kompetence og internationalisering. Fondene under Claus Sørensens Fond, Danske Bank Fonden i Esbjerg, Esbjerg Erhvervsudvikling, Esbjerg Fonden samt Lida & Oskar Nielsens Fond stiller et kapitalgrundlag på op til 50.000 kr. til rådighed for universitetsprisen hvert år. Julie Andreassen modtog universitetsprisen i 2017.

Som optakt til dette års prisuddeling 22. november bringer JydskeVestkysten interviews med tre tidligere prismodtagere om, hvad Esbjerg Universitetspris har betydet for deres videre karriere.


Kontakt
Birgit Bech Jensen, marketingchef, Esbjerg Erhvervsudvikling, T: 36 97 35 04.