Granly Kjeld Vogt Havn EsbKjeld Vogt, direkør for Granly Gruppen A/S, der ved den årlige Nytårskur modtog Esbjerg Erhvervsudviklings pris 2017.
Foto Christer Holte. 


”Så længe, der er vand i Esbjerg Havn, er der arbejde til Granly!”
Granly Gruppen A/S blev ved den årlige Nytårskur fortjent hyldet som den 34. modtager af Esbjerg Erhvervsudviklings pris.

Prisen er en anerkendelse af, at man kan drive det vidt fra havnen i Esbjerg, hvis man forstår at læse udviklingen og evner at se og gribe mulighederne. I høj grad egenskaber, som har formet Granly Gruppen A/S.

Fra at være en traditionel smedevirksomhed har Granly udviklet sig til i dag at bestå af 11 virksomheder med i alt 475 medarbejdere beskæftiget med produktion, service og salg på tværs af en række industrier.

Esbjerg Havn står stadig centralt i virksomhedens DNA.

”Vi har altid sagt, at så længe, der er vand i Esbjerg Havn, så er der arbejde til Granly”, siger direktør Kjeld Vogt, som hver morgen møder en stor del af Granly Gruppens smede, skibsmontører og maskinarbejdere, når han runderer virksomheden på havnen.


Udvikle talenter
Medarbejderne er helt centrale for Kjeld Vogt og afgørende for den succes, Granly har.

Kjeld Vogt har altid prioriteret optag af lærlinge og prioriteret at give dem muligheder. Virksomheden har lige nu 40 lærlinge, og gør de det godt, vil de kunne føre det vidt i Granly Gruppen A/S.

”Vi passer på vores talenter og vi udvikler dem. Jeg siger til chefen: ’Ham der taber du ikke, ham skal vi bruge’. Vi arbejder på at gøre medarbejderne gode, og vi tør vise dem tillid, når tiden og det rette job kommer”, siger Kjeld Vogt:

”Det gør meget ved en mand at vide, at vi har peget på ham og tror, han kan løfte opgaven”, siger han.


Stolt af håndværket
Medarbejderne og respekten for godt håndværk er stadig omdrejningspunktet for Granly Gruppen.

”Vi er meget bevidste om at blive i kedeldragten”, understreger Kjeld Vogt:

”Det er der, vi tjener pengene. Det er der, vi gør resten muligt. Vi har en filosofi om at være stolte af arbejdet og håndværket, så kan vi altid købe os til resten ude i byen”, siger Kjeld Vogt.
Stoltheden var også baggrunden for, at han for et par år siden skrev ’vinde Esbjerg Kommunes erhvervspris’ ind som et mål med Granly Gruppens 2020-plan.

”Vi skrev også mål på omsætning og indtjening ind i planen. Men erhvervsprisen som mål var noget, medarbejderne helt konkret kunne forholde sig til. ’Der arbejder jeg’. Den følelse og stoltheden af at være på et vinderhold ville vi gerne have”, siger Kjeld Vogt.

Nu er det mål nået! Stort tillykke til Kjeld Vogt og Granly Gruppen A/S.