Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

EEU Karrieremesse 2018 020 KopiKarrieremesse Esbjerg blev afholdt i Blue Water Dokken den 27. september 2018. Foto: Red Star Photo. 

Med 1.200 forhåndsregistrerede deltagere var årets Karrieremesse noget af et tilløbsstykke.

50 virksomheder havde fundet charmen, roll-up ’en, brochurerne, logo-vandet og skålen med snolder frem, da der var Karrieremesse Esbjerg 2018 den 27. september.

Esbjergs virksomheder ved nok, hvad der skal til i kampen om de rigtige kandidater til spændende karrierer i det vestjyske. Og da kandidaterne samtidig havde åbne sind, nystrøgede skjorter og trimmede CV’er under armen var der lagt op til fire timers hektisk summende messe i Blue Water Dokken.

Det holdt stik. I salen var der masser af snak, håndtryk, visitkort-byt og en hel masse kaffeaftaler i kalenderen. Lige som arrangementsansvarlig Randi Høxbro, Esbjerg Erhvervsudvikling, havde ønsket sig:

”Vi har fået flere forhåndsgodkendte end nogensinde før, og vi endte med 1.040 gæster – det er 100 flere besøgende end 2017, og det kan vi være godt tilfreds med”, siger hun.

Uformelt og effektivt
Karrieremessen gør meget for at være en katalysator mellem virksomhedernes behov for nye, egnede kolleger og gæsternes drømme om spændende karrierer. For kandidaterne var der således mulighed for at optimere på CV’et med en vejledning af kyndige fagfolk, ligesom der dagen igennem var lang kø ved boden, hvor man kunne få taget et nyt foto til ansøgningerne.
Gennem tre foredrag kunne man lære om at bruge video i sin ansøgning og trimme sin LinkedIn-profil, og man kunne høre mere om de mange muligheder med Havfruekablet, som snart går i land i Esbjerg.

Undervejs kunne kandidaterne også tage et slag bordfodbold, hvile ømme fødder i loungeområdet og tjekke jobopslag over en friskbrygget espresso.

”Vi har fundet en form, som både virksomheder og kandidater trives i. Det skal være uformelt, afslappet, enkelt – og effektivt. Det får vi meget ros for at lykkes med. Det er derfor, det er velbesøgt”, siger Randi Høxbro.

Hvorfor er I her i dag?
Sarah Ritter, 26 år og Nicklas Smedegaard, 29 år, begge kandidater fra CBS i København:

EEU Kar messe2018 Vox 02Nicklas Smedegaard og Sarah Ritter er vendt tilbage til Esbjerg fra København for at starte karrieren her. Første stop var Karrieremesse Esbjerg. Foto: Red Star Photo


Nicklas:
”Vi er her for at finde to jobs, fordi vi er flyttet hjem til Esbjerg for 14 dage siden! Vi havde begge en bachelor i sociologi og kulturanalyse, som vi tog til København for at bygge videre på i 2014. Jeg tog en overbygning i HR på CBS og arbejdede et par år i Københavns Kommune – men vi savnede Esbjerg og ville gerne hjem. Vi er herfra, har store familier her, og det er det rette tidspunkt at vende hjem og etablere sig. Jeg blev tilbudt en fastansættelse i København, men Esbjerg trak.

Jeg vil gerne arbejde med nogen konsulentvirksomhed, og jeg har været i dialog med Total, Forsvaret og Deloitte. Drømmen er at gå hjem med et job i dag, men inden jul er også ok!”

Sarah:
”Jeg har været et år i praktik på Christiansborg og derefter taget en kandidatgrad i politisk kommunikation og ledelse på CBS. Vi skulle ud af kollegieværelset, og så kunne vi lige så godt flytte hjem – det er her, vi er fra, og det er her, vores netværk, familie og venner er, og vi siger nej til for meget, fordi vi ikke bor her. Så nu har vi fået en lille lejlighed og er begyndt at lede efter arbejde. Og her er masser af spændende jobs. Jeg har været i dialog med Sikkerhedsstyrelsen og Forsvaret, begge dele kunne være interessant, eksempelvis var der noget analysearbejde i Forsvaret, som lød spændende”.

Hvorfor er du her i dag?
Karoline Lender, student fra STX Rybners i 2017:

EEU Kar messe2018 Vox WEB 01Karoline Lender, student fra STX Rybners i 2017, besøgte Karrieremesse Esbjerg for at få inspiration til fremtiden. Foto: Red Star Photo. 

”For at få inspiration. Jeg har ikke fundet den uddannelse, jeg vil i gang med, og er meget åben for, at det kan gå i flere retninger – jeg interesserer mig for idræt, indkøb, salg og meget andet. Så jeg er her for at blive klogere på, hvad der er af jobs og karriereveje.

Jeg skal i gang med mit andet sabbatår nu, og det vil jeg gerne bruge på at få noget praktisk erfaring og mere håndgribeligt mærke, hvad der er af muligheder.

Jeg er både åben for lærepladser og studiejobs, som måske kan være en indføring til en karriere i en virksomhed ad den vej. Hvis jeg skal studere teori i mange år på universitetet, så vil jeg også gerne vide, at jeg vil kunne lide at arbejde med det bagefter”.

Skrevet af Sune Falther, Pressekompagniet, for Esbjerg Erhvervsudvikling.