Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Til Karrieremesse Esbjerg 2018, stod 50 virksomheder og organisationer klar til at tage imod de mere end 1.000 gæster der mødte op til messen.

Blandt de mange udstillende virksomheder, fandt vi flere tidligere messegæster, der have mødt deres nuværende arbejdsgiver til Karrieremessen: 

WEB EEU Karrieremesse 2018 001Annette jagtede job til Karrieremesse Esbjerg 2017 – I år søger hun kolleger på Sydvestjysk Sygehus' stand. Foto: Red Star Photo. 

Sidste år var Annette gæst på jagt efter et job; i år repræsenterer Annette Lundø sin arbejdsplads Sydvestjysk Sygehus på Karrieremessen. Sidste år var den 26-årige nyuddannet cand. merc. com.’er i København; i år er hun en af 2.400 ansatte på Vestjyllands største sygehus.

”Min kæreste fik job i Esbjerg, og derfor flyttede vi hertil. Gennem Karrieremessen fik jeg kontakt til en fra tilflytternetværket, og derigennem fik jeg kontakt til en, som sagde: Jeg har et job til dig. Og den følgende mandag kunne jeg begynde”, siger Annette Lundø.

I år er hun på messe for at promovere en karriere på en af byens største arbejdspladser. Ikke at der går læger og sygeplejersker rundt uden at vide, hvor de skal søge job, men – der er mange andre, der kunne have en spændende arbejdsdag på sygehuset:

”Vi er rigtig mange faggrupper udover sygeplejersker og læger. Vi har mange spændende jobs, som er i stabsfunktioner – vi er over 100 administrative medarbejdere. Derfor er vi her i dag”, siger Annette Lundø.


WEB EEU Karrieremesse 2018 004Liliana havde sit livs første jobsamtale på Karrieremessen. I år står hun som udstiller for sin nye arbejdsplads Fuldendt. Foto: Red Star Photo. 

For to år siden var Liliane Andersen en nyuddannet jordbrugsteknolog på vej til sin første Karrieremesse. Hun vidste, at virksomhederne Rambøl og Fuldendt ville være på messen, så hun havde researchet godt på begge, som var mulige karriereveje.

”Jeg vidste, jeg ville snakke med dem begge. Men da jeg kom til Fuldendt, gik det bare stærkt. Jeg mødte min datters vens mor, som arbejdede der, og hun fik fat i chefen og sagde: hende skal I tage en snak med”. Så det gjorde de. Jeg havde ansøgningen med, og 1½ måned efter begyndte jeg i jobbet”, siger Liliana.

I dag er hun tilbage på messen – denne gang for at finde nye kandidater, som hun kan få som kolleger på Fuldendt.

”Jeg havde aldrig søgt et job før, og jeg havde aldrig været til samtale før. Så det var noget af en effektiv messe. Det håber jeg da, den stadig er”, siger Liliana Andersen.

WEB EEU Karrieremesse 2018 003En halv times messesnak skabte Nemas job til Karrieremesse Esbjerg 2017. Foto: Red Star Photo. 

Nema Rahin er diplomingeniør i sundhedsteknologi uddannet fra Århus Universitet i 2016. Dem er der mange af i Smilets By, så da Nema fandt en kæreste fra Esbjerg, var det nærliggende at skifte jobjagten i Århus ud med en tilsvarende i Esbjerg.

”Jeg var på Karrieremessen i 2017 og synes, det meste var vindmøller og olie/gas. Der var ikke ret meget, der sådan lige mindede om det, jeg kan”, siger Nema Rahin.

Men på Vestfrosts stand faldt han i snak med en ingeniør. Snakken varede en halv time, og siden blev den også til en kontrakt: I dag er Nema Rahin Vestfrosts innovation manager:

”Jeg tror ikke, de var på jagt efter en med en profil som min, men vi snakkede godt sammen og kunne se, der var behov for en ny tilgang til innovation. Så jeg skal bidrage med at gøre os innovative og flytte os videre”, siger Nema Rahin.