Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Erhvervsdelegation AmsterdamEn erhvervsdelegation på 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd satte tirsdag morgen kursen mod Amsterdam, for at blive klogere på, hvordan Business Region Esbjerg kan skabe vækst og udvikling på baggrund af tre nye fiberkabler som lander i området i 2019.

Fiberkabler til USA og Holland, datacentre og Internet Exchange – Hvad er det? Og hvordan kan det blive Business Region Esbjergs nye væksteventyr?

I denne uge flyver en erhvervsdelegation på 39 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd til Amsterdam for at lære, hvordan Amsterdam på blot 20 år har opbygget en digital klynge med omkring 345.000 arbejdspladser. Deltagerne skal blive klogere på, hvordan Business Region Esbjerg kan skabe vækst og udvikling på baggrund af tre nye internationale fiberkabler, som lander her i området i 2019.


Internationale fiberforbindelser er det nye i energimetropolen
Det kan være svært at forstå, at et 7.000 kilometer langt fiberkabel (Havfrue) på tykkelse med en coladåse, som løber under vandet fra USA til den jyske vestkyst, kan være starten på Business Region Esbjergs nye væksteventyr. Men Amsterdam har formået at omsætte internationale fiberforbindelser til en stor erhvervsklynge inden for den digitale infrastruktur bestående af datacentre, Internet Exchanges, digitale iværksættermiljøer og digitale uddannelser. Amsterdams digitale infrastruktur har gjort dem attraktive for store internationale investeringer fra f.eks Netflix, Google og Salesforce.

”Vi glæder os rigtigt meget til at blive inspireret af verdens førende indenfor området. Den digitale infrastruktur, som er under opbygning i Esbjerg området, kan blive begyndelsen på en ny digital erhvervsklynge, som kan skabe vækst, innovation, arbejdspladser og uddannelser i Syddanmark, og som vil være til gavn for hele Danmark”, udtaler Susanne Nordenbæk, direktør i Esbjerg Erhvervsudvikling.

Klaus Jensen, direktør i Spar Nord Esbjerg, er stolt over den store lokale interesse for erhvervsturen: ”Jeg synes det er fantastisk, at 29 forskellige virksomheder i lokalområdet ser de nye fiberkabler som et nyt stort forretningspotentiale. I Spar Nord Esbjerg er vi ikke i tvivl om vækstpotentialet. Som lokalforankret bank er vi glade for at være med til at give deltagerne på turen en viden, som kan gavne deres forretning på sigt”.


Stort potentiale for Business Region Esbjerg
De fire kommuner i Business Region Esbjerg arbejder sammen om at realisere ambitionen om at blive Nordeuropas digitale hub.

”Havfruekablet er en enestående mulighed for at positionere os på verdenskortet og skabe rammerne for en helt ny erhvervsklynge med tusindvis af job. Amsterdam har vist vejen, og det skal vi lære af. Globale virksomheder har jo allerede fået øjnene op for Syddanmark. Vi har masser af grøn energi, et meget stabilt elnet, og gode fiberforbindelser. Det har gjort, at nogle af verdens største virksomheder, som Google, Facebook og Apple er på vej med datacentre her. Der er også planer om et datacenter i Esbjerg, og det er forhåbentligt kun begyndelsen på et helt nyt erhvervseventyr i Esbjerg og regionen”, udtaler Jesper Frost Rasmussen Borgmester for Esbjerg Kommune og formand for Business Region Esbjerg.

Erhvervsdelegationen er i Amsterdam fra tirsdag til torsdag, hvor de blandt andet skal besøge verdens største co-location datacenter operatør, Equnix, en af verdens største Internet Exchanges, NL-IX samt Rockstart som er et succesfuldt miljø for digitale iværksættere.

Turen er arrangeret af Spar Nord Esbjerg og Esbjerg Erhvervsudvikling.

Fakta
Business Region Esbjerg er et samarbejde mellem:
• Esbjerg kommune
• Fanø kommune
• Tønder kommune
• Varde kommune

Kontaktoplysninger:
Klaus Jensen, direktør Spar Nord Esbjerg, mobil: 25270075. Mail: kjn@sparnord.dk.

Susanne Nordenbæk, direktør Esbjerg Erhvervsudvikling og Business Region Esbjerg, mobil: 29380839. Mail: sun@eeu.dk.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg kommune og formand for Business Region Esbjerg, mobil: 27241800. Mail: jesra@esbjergkommune.dk