Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

JantelovogÅretsUngeErhvervsleder2017 4

Torsdag den 25. oktober fejres nytænkning og vovemod, når den årlige Jantekur åbner op for kåring af Årets unge Erhvervsleder og Årets Iværksættervirksomhed.

I samarbejde med Expand Business inviterer Esbjerg Erhvervsudvikling til Jantekur. Her kåres Årets Unge Erhvervsleder og Årets Iværksættervirksomhed i Esbjerg Kommune. Arrangementet finder sted på Tobakken torsdag den 25. oktober kl. 16.30-19.30 og du kan tilmelde dig her.

Vi hylder de erhvervsledere, der tør gå et ekstra skridt, der er modige, alternative og gør noget nyt – og samtidigt skaber resultater.

”Det er vigtigt at vi hylder de unge erhvervsledere, der tør gå forrest og gribe tingene an på utraditionelle måder for at nå målet. Det er derfor vi kalder det Jantekur; Janten får et spark bagi”, udtaler Erhvervschef Karsten Rieder.

Prisen til Årets Unge Erhvervsleder tildeles en person under 40 år med ledelsesansvar i en privat eller offentlig virksomhed. Derudover lægges der vægt på, at kandidaterne er nytænkende, engagerede, flittige og dygtige til at skabe vækst og udvikling.

Kandidaterne indstilles af medarbejdere, kollegaer eller virksomhedsledelse, og vinderne kåres af et dommerpanel, bestående af virksomhedsledere fra Blue Water Shipping, Jyske Bank, Deloitte, Lederne, Satsea, Esbjerg Erhvervsudvikling og Expand Business.

De nominerede til Årets Unge Erhvervsleder 2018 er følgende 3 personer:

Anette Nielsen – Kids-world
Her er et udkast fra nomineringen:
”Annette stiftede Kids-world i 2006 og har siden drevet virksomheden med et lavt hieraki, hvor medarbejderne har medbestemmelse. Den lave hierakiske struktur er medvirkende til, at virksomheden siden sin spæde start har vækstet, hvilket i april 2018 resulterede i, at hele virksomheden blev flyttet fra Høgevej 19 til Smedevej 6 (lager) og 23 (administration).
Annette går sammen med sin mand og medstifter, Jesper, forrest og er velset af både medarbejdere, leverandører og de kunder, som hun er i berøring med”.

Rasmus Sørensen – West Diesel
Her er udkast fra nomineringen:
”Det grundige uddannelsesforløb inden ansættelse i familievirksomheden har klædt Rasmus godt på til at indgå i de mange sammenhænge, som en ung ejerleder skal håndtere i en mellemstor dansk virksomhed. Såvel tekniske kompetencer, salgs- og forhandlingsevner og i stor grad forståelse for at lede en organisation, er evner som en ung ervhvervsleder skal besidde for at skabe succes. Dette har Rasmus bevist kan lykkes gennem de første 7 år i virksomheden.”

Søren Hermansen - Intego
Her er udkast fra nomineringen:
”Søren har et stort personligt engagement og leder succesfuldt en medarbejdergruppe bestående af 7 serviceledere, 46 elektrikere og 7 elektrikerlærlinge fordelt på to lokationer i Esbjerg og Grindsted. Siden Sørens ansættelse i 2015 er forretningen og medarbejderstaben vokset til dobbelt størrelse, således Sørens ledelses ansvar på nuværende tidspunkt omfatter 60 ansatte.”

De tre nominerede personer er udvalgt blandt en lang række indstillinger. Den endelige prisvinder annonceres på dagen.

Årets Iværksætter
Årets iværksætter kåres også på Jantekuren. Prisen gives til en eller flere personer, som har etableret eller overtaget en virksomhed i Esbjerg Kommune inden for de seneste tre kalenderår. Der er fokus på innovation samt flid og ihærdighed.

Prisen er tidligere gået til: Juel & Krøyer (2016) og Ordblindetræning.dk (2017).

Her er der indstillet en lang række kandidater. Vinderen annonceres på dagen.

Kulturel inspiration
Prisuddelingerne krydres med inspiration fra bl.a. museumsdirektør ved Tirpitz, Claus Kjeld Jensen og et musikalsk indslag med studerende fra Sydvestjysk Musikkonservatorium.


Kontaktinformation
Gitte Sydbøge, erhvervskonsulent, Esbjerg Erhvervsudvikling, Tlf.: 36 97 35 13. Mail: gsy@eeu.dk