Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

foto jesper rungholm Direktør i Danish Air Transport, Jesper Rungholm.

Danish Air Transport (DAT) har netop åbnet en rute fra Esbjerg til Aberdeen. Flere destinationer kan sagtens komme på tale. Kaptajn og indehaver Jesper Rungholm flyver lige derhen, erhvervslivet vil og er klar til at udvide rutekortet, når erhvervslivet har behov for det.

Siden 1988 har det engelske flyselskab British Midland/Flybmi serviceret passagerer på ruten Esbjerg-Aberdeen.

Og siden 1996, hvor Danish Air Transport begyndte at flyve fra Esbjerg til Stavanger, har kaptajn og indehaver af DAT Jesper Rungholm skævet misundeligt til ruten til Aberdeen. Det gør han ikke længere – DAT har netop overtaget ruten efter Flybmi’s konkurs.

”Aberdeen er en rute, som passer perfekt til os”, siger Jesper Rungholm:

”Vi kan betjene ruten med det samme fly og personale, som betjener vores rute fra Esbjerg til Stavanger. Vi kan udvide vores rutekort med en ny destination uden at føje andre udgifter til end brændstof, slid og afgifter, så det var absolut ikke en svær beslutning at træffe”, siger Jesper Rungholm.

Vigtigt olietrekløver

Ruten til Aberdeen medfører to konkrete ting for DAT og passagererne i Esbjerg: Lavere priser og en ny feriedestination.

”Det er en rute, vi er kommet billigt til, og det vil præge priserne. Samtidig er Aberdeen jo et område med et helt andet leisure-potentiale end Stavanger, vi tænker da, at mange vil kunne blive fristet af at snuppe en weekend-golftur til Skotland”, siger Jesper Rungholm.

Først og fremmest er det erhvervslivet, der skal benytte ruten. Med Aberdeen som destination kan DAT samle et vigtigt Nordsø-trekløver, og olie- gasfolk med ærinder i regionens tre vigtigste oliebyer Esbjerg, Aberdeen og Stavanger kan fremover flyve direkte. Det gør en positiv forskel.

Erhvervslivet sætter kursen

Det er i høj grad erhvervslivet, der dikterer DAT’s rutekort. Ifølge Jesper Rungholm har DAT altid været begunstiget at en god opbakning fra erhvervslivet, og DAT lytter og eksekverer, når den lokale efterspørgsel fra virksomheder og industri ønsker en ny kurs eller destination:

”Vi flyver derhen, hvor behovet er. Da vi i sin tid åbnede ruten fra Esbjerg Lufthavn til Stavanger, havde vi på forhånd solgt 12 af de 18 sæder til Maersk Contractors. Det var en god bund under forretningen, og det viste sig jo, at vi fint selv kunne sælge de sidste seks sæder”, siger Jesper Rungholm.

Fly til behov

Det er også det behovsstyrede, der driver værket, når DAT til sommer åbner rutefart til Folkemødet på Bornholm.

”Folkemødet er en fantastisk begivenhed, og vi burde flyve hele Danmark dertil! Det er ikke de fire dage med ’Folkemøde-ruten’, vi skal leve af, men måske kan det være med til at vise øen frem for nogle potentielle turister, og så kan det på sigt give en destination”, siger Jesper Rungholm.

Susanne Nordenbæk, direktør i Business Esbjerg, glæder sig over DATs handlekraft og lydhørhed overfor erhvervslivet i Esbjerg.

"Fra erhvervslivets side vil vi gerne rose DAT for, at de slog til med det samme, da muligheden for en rute til Aberdeen blev en mulighed. Det er virkeligt positivt, at DAT lytter til erhvervslivets behov og agerer derefter. Esbjerg har en stærk international energisektor med fokus på olie/gasproduktion og havvindmøller, og derfor er det afgørende med gode direkte forbindelser til andre store energibyer som Aberdeen og Stavanger”.

Susanne Nordenbæk opfordrer erhvervslivet til at bakke op den anden vej, bl.a. ved at benytte muligheden for at komme med fly direkte fra Esbjerg til Folkemødet.

”Folkemødet er en vigtig begivenhed med gode muligheder for at møde og præge politikere og interesseorganisationer. Jeg kan kun opfordre til, at erhvervslivet i vores område booker billetter til DATs fly og deltager aktivt, så Esbjerg i endnu højere grad kommer på det nationale og politiske landkort”, siger Susanne Nordenbæk. 

Kontakt

Erhvervskonsulent, Uffe Lundgaard, Business Esbjerg, 36 97 35 05, ufl@businessesbjerg.com