Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

EEU Vesttherm 002 nyhed hp

”Vi har fem nationaliteter i fabrikshallen, og alle er ufaglærte. Digitaliseringen skal give værdi – også i deres hverdag. Derfor er alle på gulvet kraftigt involveret i processen”. Torben Lauridsen, adm. direktør i Vesttherm

DIGITALISERING: Vesttherm følger med kundernes forventning ved at øge digitaliseringen.

”Den skal kunne lidt mere og koste lidt mindre. Hvert år”.

Torben Lauridsen, administrerende direktør i Vesttherm, har en bundet opgave: De kunder, som køber deres brugsvandsvarmepumper på Øresundsvej i Esbjerg, har en klar forventning om, at næste års model er bedre og billigere.

”Markedet for brugsvandsvarmepumper minder om mobiltelefoner: Hver gang, du skal have en ny, skal den kunne endnu mere”, siger Torben Lauridsen.

Når man – som Vesttherm – gerne vil producere i Danmark og afsætter på det globale marked, er man som udgangspunkt bagud fra starten. Den danske lønudgiften til de 23 medarbejdere er større en konkurrenternes. Men da medarbejderne samtidig er virksomhedens største værdi, har fokus været på at øge effektivitet og kvalitet. Det har ført til digitalisering.

Øger effektivitet

”Vores produkt udvikler sig markant, og digitaliseringen er afgørende for at kunne være med” siger Torben Lauridsen.

Vesttherm har fået analyseret digitaliseringspotentialet i virksomheden og investeret kraftigt i at løfte det. iPads på alle arbejdsstationer skal fjerne papiret fra fabrikshallen og i samarbejde med medarbejderne øge effektiviteten og gøre fabriksgulvet smartere:

”Vi har fem nationaliteter i fabrikshallen, og alle er ufaglærte. Digitaliseringen skal give værdi – også i deres hverdag. Derfor er alle på gulvet kraftigt involveret i processen”, siger Torben Lauridsen:

”Vi får en ny forståelse for tidsforbruget, en enklere registrering, større sporbarhed, nemmere ved at lære nye medarbejdere op - kort sagt en øget effektivitet. ”, siger han.

Det koster på den korte bane, men giver gevinst på den længere.

”Det overblik, vi får, kan optimere tiden i produktionen og regulere der, hvor gevinsten er størst. Digitaliseringen er en vej til en langt mere effektiv drift og dermed øget konkurrenceevne”, siger Torben Lauridsen.

Kom med!

I foråret og sommeren 2018 har Esbjerg Erhvervsudvikling en række events knyttet til digitalisering. Der er masser af muligheder for at lære af nogle af landets skarpeste digitale specialister. Se programmet her – der er med garanti noget at hente både for de digitalt udfordrede, for klassens duks og for en helt gennemsnitlig handels- eller produktionsvirksomhed i Esbjerg og omegn.

Næste event er den 15. maj, hvor Mogens Durup Nielsen fortæller om Industri 4.0 – Fremtidens vej for industrivirksomheder. Tilmeld dig her.