Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Digitalisering rummer masser af muligheder. Derfor er digitaliseringen et indsatsområde for Esbjerg Erhvervsudvikling

Hvordan formulerer jeg en digital strategi?
Kan Big Data understøtte min forretning?
Hvordan får jeg fat i mine kunder i en digital virkelighed?

Der er langt fra Silicon Valley til Grådyb, men den globale, digitale virkelighed er i høj grad både aktuel og nærværende – også i Esbjerg. Derfor er digitalisering sat på dagsordenen i tilbuddene til medlemmerne i foråret og sommeren:

”Der er bestemt Esbjerg-virksomheder, som er bevidste om digitaliseringens muligheder og langt i processen med eksempelvis digitale kundeoplevelser og digitalisering i arbejdsgange og strategi”, siger erhvervskonsulent Randi Høxbro:
”Andre har primært set digitalisering som en øget indsats på markedsføringsområdet, eksempelvis via de sociale medier. Og atter andre har overhovedet ikke digitalisering på radaren. Derfor giver vi et bredt indblik i mulighederne, der er i den digitale forandring”, siger hun.

Bits og buzzwords
Henover foråret og sommeren vil Esbjerg Erhvervsudvikling byde på events med alt fra Big Data og SEO til Industri 4.0 og Internet of Things.

Der er nok at blive klogere på, og det bliver vi i takt med, at de skarpeste digitale knive i skuffen skærer den digitale virkeligheds buzzwords ud i mundrette bidder og sætter det ind i en kontekst, der giver mening – både for de digitalt udfordrede, for klassens duks og for en helt gennemsnitlig handels- eller produktionsvirksomhed i Esbjerg og omegn.

”Vi får en række af landets førende specialister og eksperter hertil. De skal informere og inspirere, og de skal sætte ord på, hvad digitaliseringen er. Virksomhederne skal blive klogere på at løfte sig videre gennem nye, digitale muligheder”, siger Randi Høxbro.
Man kan blandt andet se frem til besøg fra Jan Damsgaard, professor og leder af Center for Digitalisering på CBS; af it-specialisten Mogens Durup Nielsen og lektor og marketingsekspert per Østergaard Jacobsen.

”Vi præsenterer smagsprøver og et kig ind i, hvad det digitale kan betyde og bruges til. Digitalisering har vist sig som en udfordrer i flere industrier - tænk eksempelvis på Uber, AirBNB og Hotels.com, som har forandret industrier blot ved at tilføre et digitalt element. De muligheder vil vi illustrere”, siger Randi Høxbro.

Du kan se hele programmet for digitaliseringstemaet her.