Esbjerg Erhvervsudvikling bliver til Business Esbjerg

Læs mere

Esbjerg Erhvervsudvikling hedder nu Business Esbjerg. Vi er klar med en ny hjemmeside i foråret. Læs mere om Business Esbjerg her.

Leadership Esbjerg: We-econmy - De forlader nu industrialderen...

Leadership Esbjerg: We-econmy - De forlader nu industrialderen...
Information
Torsdag 23. August 2018
klokken 7.30 - 10.00
Spar Nord Esbjerg, Strandbygade 20

Vi er i færd med at forlade den industrielle tidsalder og bevæge os ind i en ny økonomi, der i højere grad afspejler den digitale teknologis muligheder.

I den nye økonomi udfordres de grundlæggende elementer af de sædvanlige forretningsmodeller. Den måde, vi skaber værdi, og de værdier, som vi skaber, er under forandring.

En virksomhed i den industrielle tidsalder producerede en vare eller en tjeneste ved hjælp af dens egne faciliteter og ansatte, som den derefter solgte til forbrugerne.

I den næste økonomi, vil en virksomhed organisere en proces, der gør det muligt for et netværk af deltagere - ofte inklusive brugeren selv - at samarbejde om at skabe en løsning, som er nøje tilpasset den aktuelle kontekst.

Vi går mod en ny økonomi med et nyt sæt af spilleregler.

- Omdrejningspunktet er løsninger som sammensættes til lejligheden - ikke masseproducerede produkter og tjenester.

- Ny værdi opstår gennem digitale platforme, der med enorme mængder data koordinerer samspillet mellem et netværk af deltagere - ikke på fabrikker eller kontorer.

- Robotter og kunstig intelligens overtager en stor del af vores opgaver. I stedet skal vi levere det, som kun mennesker er i stand til.

- I deleøkonomien mister begreber som "arbejdsgiver", "ansat", "professionel" eller "forbruger" mening. Samtidig udfordres de normer, vi har opbygget om rettigheder, forpligtelser og fordelingen af gevinsterne i økonomien.

- Borgerløn eller en ny type andelsbevægelse kan måske sikre lighed og inklusion, og frigøre en bølge af ny kreativitet.

Vi har alle forudsætninger for at skabe en periode med enorm fremgang, større bæredygtighed og fokus på de værdier, der betyder mest for mennesker.

Men kun hvis vi samarbejder. I en intenst forbundet verden opstår vækst gennem samspil og fællesskab - Det er en WE-economy

Peter Hesseldahl er journalist og fremtidsforsker, skrevet flere bøger og som fremtidsforsker arbejdet med trends, scenarier og strategi for en stribe store danske og udenlandske virksomheder – først og fremmest internt i LEGO og Danfoss.

 


Bemærk:

Dette er et lukket arrangement for medlemmer af Leadership Esbjerg. Er du nysgerrig på at høre mere om netværket og ønsker du at deltage som gæst, så læs mere på: Dette link.

Det fulde program for leadership Esbjerg 2018 kan ses her